Tuotteemme

Voit ostaa monipuolisia hevosharrastus ja –hoitotuotteita ja hevosaiheisia kirjoja sekä verkkokaupastamme että ratsutilalla pidettävästä varustepuodistamme, joka on avoinna maanantaista tiistaihin kello 10-12, keskiviikosta torstaihin kello 16-18 sekä lauantaisin kello 17-19. Verkkokaupasta ja varustepuodista vastaa ratsutilan toinen omistaja Katariina, johon voit ottaa yhteyttä soittamalla numeroon +358 23456765. Otathan kuitenkin huomioon, että tila pitää Katariinan kiireisenä eikä hän aina välttämättä ehdi puhelimeen. Voit jättää Katariinalle myös viestin äänimerkin kuultuasi, jos hän ei ehdi puhelimeen. Ilmoitathan viestissäsi nimesi, yhteystietosi sekä mitä asiasi koskee, niin Katariina palaa asiaan mahdollisimman pian. Paras aika tavoitella Katariinaa puhelimitse on yleensä arkisin kello 20-21. Katariinan tavoitat myös sähköpostitse osoitteella Katariina@ratsaille.fi .
Tuotteitamme voi ostaa myös lahjaksi ja paketoimme meiltä ostamasi tuotteet pyynnöstä ratsutilan omaan logolliseen lahjapaperiin. Lahjapaketointi on maksutonta. Suosittuja lahjoja ovat olleet tuotteiden lisäksi myös lahjakortti verkkokauppaamme tai puotiimme. Kausikortit ratsastustunneille ovat olleet myös erityisen suosittuja lahjoja! Myös leirille osallistumisen voi ostaa lapselle tai nuorelle lahjaksi.

Hevoshoitotuotteet

Myymme laajan valikoiman laadukkaita hevoshoitotuotteita, kuten lisäravinteita, shampoita, kiillokkeita, voiteita, kavioiden hoitotuotteita, ensiaputuotteita, varusteiden hoitotuotteita, riimuja, naruja, loimia sekä ratsuvarusteita. Satuloita meiltä löytyy moneen lähtöön! Käytämme itse hevostemme, poniemme, aasiemme, koiriemme ja kissojemme turkin hoidossa erityisesti eläimille suunniteltuja aloe vera –tuotteita, joita löydät myös runsaasta valikoimastamme.

Ratsastusvarusteet

Oikeanlaiset varusteet ovat erittäin tärkeät jo turvallisuuden kannaltakin! Aloittaessasi harrastusta perusvarusteet sekä laadukkaat turvavarusteet riittävät, mutta kun edistyt harrastuksessasi, alat ehkä vaatia yhä enemmän myös ratsastusvarusteiltasi. Meiltä löydät niin laadukkaat perusvarusteet, erinomaiset turvavarusteet kuin edistyneemmän ratsastajan ratsastusvaatteet ja –varusteetkin. Löydät meiltä myös erityisesti ratsastusta varten suunnitellut saumattomat alusvaatteet sekä naisten urheilurintaliivit. Löydät meiltä myös teknisiä paitoja, jotka sopivat erityisen hyvin sekä ratsastukseen että tallitöihin. Valikoimastamme löytyy myös teknisiä ratsastustakkeja, joiden kosteutta siirtävän ominaisuuden avulla pysyt sekä kuivana että lämpimänä. Ratsastustakkimme eivät sisällä huppuja turvallisuussyistä.
Valikoimamme ratsastushousut ovat hyvin istuvia ja niitä on saatavana useista eri materiaaleista valmistettuina sekä kokopaikkaisina, polvipaikkaisina tai paikattomina. Ratsastushousujen lisäksi löydät valikoimastamme erilaisia päällyshousuja, jotka auttavat sinua pysymään lämpimänä, kuivana sekä puhtaana. Talvea varten löydät meiltä ratsastustoppahousuja, jotka on suunniteltu puettaviksi tavallisten ratsastushousujen päälle. Ratsastustoppahousumme on varusteltu lahkeiden ulkosyrjiin asetelluin pitkin vetoketjuin, mikä helpottaa housujen pukemista sekä riisumista. Ratsastussaappaiden lisäksi löydät sekä verkkokaupastamme että puodistamme ratsastuskenkiä, minichapseja ja saappaanvarsia. Chapsimme on valmistettu joko mokka- tai nappanahasta.

Löydät valikoimastamme myös näppäriä ja notkeita käsineitä niin tallityöhön kuin ratsastukseenkin. Esimerkiksi kolmensormen käsineet ovat talvella erinomainen valinta ratsastajan käsineiksi.
Valikoimastamme löytyy myös erikokoisia ja -mallisia kannuksia ja raippoja. Muistathan kuitenkin, että näitä apuvälineitä ei saa koskaan käyttää rankaisemistarkoituksessa! Kannukset ja raipat on suunniteltu tehostamaan apuja eikä hevosen rankaisukäyttöön! Jos hankit raipan tai kannukset kilpailua varten, tarkista aina kilpailusäännöt etukäteen! Löydät meiltä kilpailua varten varusteet sekä hevoselle että ratsastajalle.

Turvavarusteet ovat erityisen tärkeitä ratsastusharrastuksessa! Löydät meiltä laadukkaat turvaliivit ja kypärät ja autamme mielellämme oikean koon valinnassa. Löydät meiltä ratsastusvarusteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin!

Kirjat

Löydät meiltä suuren valikoiman hevosen hoitoon ja hevosrotuihin liittyviä kirjoja, joista suosituimpia ovat olleet esimerkiksi Hannele Liimataisen Hevostytöksi –kirja sekä Oskari Tuomiston Kuinka minusta tuli hevosmies –kirja. Kauttamme on mahdollista myös tilata useita englanninkielisiä hevoskirjoja. Ratsutilan toinen omistaja Katariina kirjoittaa tällä hetkellä kirjaa elämästään ratsutilalla. Kirja sisältää runsaasti kuvia ratsutilan vaiheista sekä faktatietoa ratsutilan tapahtumista ja Katariinan omia tunteita ratsutilan eri vaiheissa. Kirjassa kuvataan muunmuassa ratsutilan ensimmäisen varsan syntymä ja Katariinan tunnemyrsky tuona yönä, jona varsa näki maailman. Kirjan on tarkoitus valmistua helmikuussa 2016 ja kun kirja saadaan painettua, tulee se myyntiin sekä verkkokauppaamme että puotiimme. Kirjasta on suunnitteilla myös e-versio.