Ratsastuskoulu

Ratsastuskoulussamme järjestetään ratsastustunteja niin maneesissa, kentällä kuin maastossakin. Ratsastustunteja on tarjolla kaiken ikäisille aloittelijoista edistyneisiin harrastajiin. Järjestämme vakioratsastustunteja sarja- sekä kausikorteilla ja mahdollisuuksien mukaan myös irtotunteja. Tämän lisäksi järjestämme erilaisia kursseja, kuten koulu- ja esteratsastuskursseja ja hevosen hoitokursseja. Kesäisin järjestämme myös erilaisia leirejä, kuten yleisleirejä, esteleirejä ja äiti/isä+lapsileirejä. Leirejä järjestetään niin lapsille, aikuisille kuin senioreillekin.

Ratsastuksenopettaja

Ratsastuksenopettajana toimii koulutettu ja runsaasti kokemusta omaava Tiina Tymmetty, jolta ratsastustunnit varataan suoraan numerosta +358 9876567890 tai sähköpostitse osoitteella ratsastustunnit@ratsaille.fi . Tiinalle voit soittaa arkisin kello 16-17. Tiinan toimiston löydät ratsutilan toisesta päärakennuksesta, kellertävästä tiilitalosta, talon pohjoispäädystä. Tiina on toimistolla arkisin kello 16-17.

Ratsastuskoulumme on saanut Ratsukkoliiton myöntämän laatutalli-sertifikaatin vuonna 2014 osoituksena laadukkaasta toiminnastamme. Oman ratsastuksenopettajamme lisäksi tallilla opettaa toisinaan myös ulkopuolisia valmentajia. Muunmuassa kuuluisat ratsastuksenopettajat Annaliisa Kurkinen, Rosalie Kivinen sekä Paula Pirinen ovat valmentaneet viime aikoina ratsukoitamme.

Minitunnit

Ratsastuskoulumme erikoisuus ovat kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin kello 17.15-18, pidettävät perheen pienimmille soveltuvat minitunnit, joiden aikana perheen pienimmät saavat tilaisuuden tutustua Polle-poniin sekä ratsastaa talutettaessa. Minitunneille osallistuminen ei vaadi omia varusteita, vaan lapsi voi lainata ratsastuskoulumme varusteita. Meiltä löytyy sekä ratsastuskypäriä että turvaliivejä monessa eri koossa. Pidämme erityisen tärkeänä sitä, että lapset saavat mahdollisuuden tutustua eläimiin ja ottaa vastuuta jo pienestä pitäen! Minitunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta toivomme, että tulet aina ajoissa paikalle, jotta ehdit mukaan alusta asti. Aivan pienimpien lasten kohdalla on toivottavaa, että äiti tai isä on lapsen mukana tunnin aikana. Vanhemmat ovat tervetulleita minitunneille! Minitunnit maksavat 20 euroa kerta ja ne maksetaan ratsastuksenopettajalle käteisenä tunnin päätyttyä. Toivomme, että varaat mukaasi tasarahan!

Vikellys

Vuoden 2016 alussa aloitamme vikellysryhmät, joista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä ratsastuksenopettaja Tiina Tymmettyyn joko soittamalla numeroon +358 9876567890 tai sähköpostitse osoitteella ratsastustunnit@ratsaille.fi . Tiinalle voit soittaa arkisin kello 16-17.
Vikellys on laukkaavan hevosen selässä tapahtuvaa voimistelua. Se on toisaalta vaativa kilpaurheilulaji ja toisaalta erinomainen harrastus myös lapsille ja nuorille. Vikellystä on mahdollista harjoitella myös vikellyspukin eli tynnyrihevosen avulla ja usein uusia liikkeitä harjoitellaankin ensin tynnyrihevosen avulla ja vasta myöhemmin siirrytään harjoittelemaan laukkaavan hevosen selkään.
Tammikuussa aloittava ryhmä on alkeisryhmä ja se järjestetään maanantaisin kello 18-19 alkaen 4.1.2016. Vikellyksen ohjaajina toimivat Olivia Okkola sekä Iiris Ilveslahti. Kevätkausi maksaa 150 euroa, jolloin yhden kerran hinnaksi jää noin kahdeksan euroa. Irtotunnit vikellystunneille maksavat 10 euroa. Vikellysryhmään mahtuu kymmenen ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Hinnasto

Talutusratsastus 15 minuuttia 15 euroa
Talutusratsastus 30 minuuttia 23 euroa
Vaunu- tai rekiajelu 100 euroa / tunti
Lasten minitunti (45 minuuttia) 20 euroa
Irtotunti 35 euroa
Yksityistunti 55 euroa
Pienryhmätunti (2-4 henkilöä) 50 euroa / henkilö
Ratsastustunti omalla hevosella 25 euroa
Alkeiskurssi 300 euroa
10 kerran minituntikortti 180 euroa
10 tunnin kymppikortti 320 euroa
Sarjakortti omalla hevosella, 20 tuntia 320 euroa
1-kortti vakioratsastajalle 30 euroa
2-kortti vakioratsastajalle 28 euroa
Hevosen vuokraaminen 20 euroa
Hevosen karsinavuokra 570 euroa / kuukausi
Ponin karsinavuokra 550 euroa / kuukausi
Ulkokarsinan vuokra 500 euroa / kuukausi
Karsinavuokra vuorokausi 25 euroa
Karsinavuokra yö 18 euroa
Kenttämaneesin käyttö 10 euroa
Kenttämaneesin käyttömaksu / kausi 250 euroa
Trailerivuokra 35 euroa / vuorokausi
Hevoskuljetus 35 euroa + 1,50 euroa / kilometri
Viikonloppuleiri perjantai-sunnuntai 340 euroa
Kesäleiri maanantai-perjantai 490 euroa
Vikellys / kevätkausi 150 euroa
Vikellys / irtotunti 10 euroa
Syntymäpäivät 35 euroa + 5 euroa / lapsi